Hasznos Miklós Tartalom Elõzõ Következõ

DR. HASZNOS MIKLÓS (KDNP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Én szeretnék eloszlatni egy félreértést. Senki ne gondolja azt, hogy mi, kereszténydemokraták, miután elismertük egy munka értékét, ugyanakkor bizalmatlanok vagyunk az illetõ tárcával szemben, hogy: á, ezt úgy sem fogja végrehajtani, csak most kipipáltak valamit. Egyáltalán nem errõl van szó! Hanem arról van szó, amire Baráth Etele képviselõtársam is rávilágított, hogy szinte nincs olyan tárca, amelyet ennek a programnak a végrehajtása ne érintene. Kezdve az oktatásnál, a mezõgazdaság, az ipar, az egészségügy... - minden tárcának igen komoly feladata van abban, hogy ezt sikerüljön végrehajtani.

Ezért kell a megfelelõ ellenõrzés, mind a társadalom, mind a politika - a parlament - részérõl, és ezért kellene valami végrehajtási terv és a felelõsök megnevezése, mert egyedül a környezetvédelmi tárca nem képes megharcolni a maga érdekeit, az össztársadalmi érdeket, a közjó érdekeit, a sokszor markánsan és nagyobb lobbyval rendelkezõ részérdekekkel szemben.

Ennek a programnak az egész végrehajtása azon múlik, hogy fel tudunk-e sorakozni mögéje mindnyájan, és valóban akarjuk-e. Ha igen, akkor itt nincs kormánypárt, nincs ellenzék, nincs ipari érdek, akkor itt egy érdek van, a közjó szolgálata, ami jelen esetben a levegõ tisztaságát, a vizek minõségének védelmét, a természet védelmét jelenti... - a környezeti zajártalom, hulladék s a többi, s a többi, sorolhatnám a végletekig; de ezért tartanánk fontosnak, éppen ezért, nem bizalmatlanság, hanem a jó végrehajthatóság okából ennek a programnak a megvalósítását. Köszönöm. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage