Kónya Imre Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KÓNYA IMRE (MDNP): Elnök asszony, köszönöm a szót. Én úgy gondolom, az általános vitában elhangzottak, azt bizonyítják, hogy a Ház minden oldala - tulajdonképpen párthovatartozástól függetlenül - alapvetõen támogatja a javaslatot.

Az elhangzott észrevételek elsõsorban arra vonatkoztak, hogy esetleg bõvíteni kellene azoknak a körét, akiket a javaslat kedvezményezettként érint: elsõsorban a világbajnokokra gondolok itt. Elhangzottak az olimpiai helyezettek is; de a mai napon Tokaji Ferenc képviselõ úrnak a hozzászólásában erre vonatkozóan is hangzottak el ellenérvek, nevezetesen, hogy az a kör - az olimpiai bajnokok köre -, amire a javaslat vonatkozik, mindenképpen kiemeltnek tekintendõ.

Ettõl függetlenül, hogyha olyan módosító indítvány érkezik, amely a világbajnokokra is kiterjesztené a javaslatot, én ezt örömmel támogatnám. Természetesen ez már felvet olyan költségvetési kérdéseket, amelyeket a kormánynak nyilván meg kell fontolnia - de ez már a módosító javaslatokra vonatkozik és a részletes vitának a témája lehet.

Én elõterjesztõként köszönöm a Ház minden oldalának a támogató hozzászólásait; remélem, hogy a szavazásnál is ezt fogjuk tapasztalni. Köszönöm szépen. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage