Dobos Krisztina Tartalom Elõzõ Következõ

DR. DOBOS KRISZTINA (MDF): Köszönöm szépen, elnök asszony. Azt gondolom, államtitkár úr most nem számháborút folytat, hanem szóháborút. Természetesen az intézmények nem tértek át normatív finanszírozásra, hiszen a képzés valóban normatív úton mûködik, de valójában az intézmények fenntartása jelen pillanatban is a költségvetés alapján folyik.

Azt gondolom, nem célszerû hamis állításokat elmondani, mert hiszen a normatív finanszírozás nem fedezi le az összes felsõoktatási intézménnyel kapcsolatos kérdést. Másrészt államtitkár úr szintén ott volt azon a miniszteri meghallgatáson, amikor kiderült, hogy a normatív finanszírozás nem megfelelõ, hiszen azt maga a Mûvelõdési Minisztérium is elismerte, hogy a jövõ évben változtatni kell rajta.

(14.00)

Tehát úgy gondolom, hogy nem igazán mûködik ez a rendszer, és továbbra is megmarad a kérdésem, hogy miért jó az a kormányzatnak, ha kiszolgáltatottak a felsõoktatási intézmények, ha nem az egyetemi és kutatási autonómia a kérdés, hanem az, hogy hogyan tudnak megalkudni bizonyos összegekért. (Taps az MDNP padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage