Czuczi Mihály Tartalom Elõzõ Következõ

DR. CZUCZI MIHÁLY (SZDSZ): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Asszony! Országos napilapokban megjelent hirdetés adta tudomásunkra, hogy a Szolnoktej Rt. felszámolása keretében április közepén árverésre kerül sor elsõsorban nagy értékû tehergépjármûvekre.

Ennek elõzménye, hogy 1996 márciusában az ÁPV Rt. hivatalosan a Szolnoktej végelszámolójának a szolnoki WÉS Részvénytársaságot jelölte ki. Sajnos, az errõl szóló határozatot az illetékes cégbíróság hiányosságok miatt a mai napig nem emelte jogerõre, így a WÉS Részvénytársaság nem foghatott hozzá a Szolnoktej kintlévõségeinek behajtásához, a hitelezõk kifizetéséhez és a tejpénzek megfizetéséhez.

A tejtermelõk türelme elfogyott és felszámolást kezdeményeztek a Szolnoktej Részvénytársaság ellen. Az eljárás lefolytatására a bíróság 1996 októberében a Kerszi Részvénytársaságot jelölte ki. A hitelezõk több mint 500 milliós követelésével szemben ma körülbelül a vagyon 70- 80 millió forint úgy, hogy a WÉS Részvénytársaság és a Szolnoktej vagyona már összekeveredett, két évvel ezelõtt ez az arány 1:1 volt. Annak ellenére, hogy a WÉS Részvénytársaság soha nem volt hivatalos végelszámoló, és a Szolnoktej hitelének megfizetését és vagyontárgyainak eladását sem kezdhette el, a valóságban õk kezelték a Szolnoktej vagyonát.

A közvéleményt és a dolgozókat joggal foglalkoztatják az alábbi kérdések: hová lett a vagyon, ki fizeti ki a tejtermelõket, és mi lesz a munkahelyekkel? Köszönöm figyelmüket. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage