Takács Péter Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TAKÁCS PÉTER (MDF): Elnök Asszony! Tisztelt Képviselõtársaim! Államtitkár Úr! Az igazi Mao címû film bemutatásakor a magyar társadalom megismerkedhetett azokkal a manipulációs lehetõségekkel, amelyeket a modern technika és a mágneses kép- és hangszalagok birtokában bárki elkövethet.

Szoktatták ehhez a módszerhez az Objektív szerkesztõségének animációs filmbetétei is a magyar társadalmat, de most szombaton, hétfõn olyan televíziós amatõr manipulációnak lehetett tanúja az osztrák és a magyar társadalom, amelyik naivsága mellett, se gépkocsi- rendszám, se hanganyag, a riporterek beismerik, hogy nem értik a szöveget, hogy leesett két útlevél, nem esett le két útlevél, négy útlevél volt, két útlevél volt, teljes zagyvaság, amellyel két újságíró felelõsen vagy felelõtlenül megvádolta mindazon becsületes határõröket, akik az osztrák-magyar határ mentén teljesítenek szolgálatot.

Én nem tudom eldönteni, hogy igaza van-e a két újságírónak vagy nincs igaza, de szerettem volna hallani a magyar Belügyminisztérium állásfoglalását, tiltakozását vagy a szankciók megindítását ebben az ügyben, mert itt többrõl van szó, mint egy esetleges bûntényrõl: itt a magyar társadalom és a magyar nemzet, illetve annak egy nagyon fontos intézményének, egy fegyveres testületnek a lejáratásáról van szó.

Ezért kérdezem államtitkár urat, manipuláció volt-e ez a film, amit lejátszottak a magyar és az osztrák televízióban, amivel tele volt az osztrák sajtó, avagy valóban ilyenek az állapotok az osztrák-magyar határon? (Taps a jobb oldalon?)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage