Nikolits István Tartalom Elõzõ Következõ

NIKOLITS ISTVÁN tárca nélküli miniszter: Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselõ Úr! Ezt a levelet valóban minden országgyûlési képviselõnek a futárpostában elküldtem, de nem abból az okból kifolyólag, mint ahogy ön ezt vélelmezi. Sajnálom, hogy nem olvasta végig pontosan a levelet, mert a 2. oldalon a harmadik bekezdésben szó szerint a következõk vannak: "Mivel az ügy kapcsán több országgyûlési képviselõ neve is említésre került, és a kiszivárogtatás idõszakában hivatalos külföldi úton voltam, ezúton kívánom képviselõtársaimat az ügy néhány vonatkozásáról tájékoztatni."

Egyszerûen azért történt a levél szétküldése, mert amikor 24-25-én megjelentek az elsõ híradások, nem voltam Magyarországon, és szükségesnek tartottam, hogy magam is elmondjam a sok téves találgatással, információval kapcsolatosan a véleményemet.

A továbbiakban szeretném elmondani, képviselõ úr, azt is, hogy a mostani felszólalásában kétszer is az "adatgyûjtés" kifejezést használta. Lehet, hogy ez szakmai finomság, de az üggyel kapcsolatban adatgyûjtés nem történt - engedély nélküli, törvénybe ütközõ adatkezelés azonban igen.

A kiszivárogtatással kapcsolatban pedig a levél tényt közöl. Miután az üggyel kapcsolatos elsõ eljárások 1996 november közepén indultak, ez mintegy négy-négy és fél hónapos idõszak volt, amíg az ügyet felderítettük, és eljutottunk a feljelentésig, illetve a fegyelmi eljárás befejezéséig. Éppen ezért úgy vélem, hogy ez alatt az idõszak alatt minden történést részletesen felsorolva - és a bizottság tájékoztatása utáni nyilvánosságra kerülést is ebben a sorban szerepeltetve - egy korrekt tájékoztatást adtam az Országgyûlés képviselõinek. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage