Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a polgári szolgálatról szóló törvényjavaslat zárószavazása. Az elõterjesztést T/3524. számon, az egységes javaslatot pedig T/3524/74. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Az egységes javaslathoz senki nem nyújtott be módosító javaslatot; a határozathozatal egyetlen döntést igényel. Felhívom tisztelt képviselõtársaim figyelmét, hogy a törvényjavaslat elfogadásához a jelen lévõ országgyûlési képviselõk kétharmadának támogató szavazata szükséges.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a polgári szolgálatról szóló törvényjavaslatot az egységes javaslat szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 258 igen szavazattal, nem szavazat nélkül, 1 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta.

Megkérdezem a képviselõcsoportokat, kívánják-e szavazatukat megindokolni. (Nincs ilyen jelzés.) Nem kívánják.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik az egyes fontos tisztségeket betöltõ személyek ellenõrzését végzõ bizottságokba tagok választásáról szóló országgyûlési határozati javaslat általános vitája és a határozathozatal. A nemzetbiztonsági bizottság önálló indítványát új változatban H/4126. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Megadom a szót Kónya Imre képviselõ úrnak, a bizottság elnökének, a napirendi pont elõadójának.

(17.20)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage