Tokár István Tartalom Elõzõ Következõ

TOKÁR ISTVÁN (MSZP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselõtársaim! Én magam is a törvénytervezet 3. §-ához kívánok hozzászólni az ajánlás 13. pontja alapján. Varga József képviselõtársammal és dr. Rapcsák András képviselõtársammal azt kezdeményeztük, hogy a 3. § (2) bekezdése kerüljön törlésre.

A 3. § (1) bekezdése a halászati jogot - helyesen - a víz tulajdonjogának elválaszthatatlan részének tekinti, és ez megfelel annak a szellemiségnek, amely a vadászati törvényt végigkövette.

Meglepetésre - és itt képviselõtársamnak kicsit ellentmondva -, nem tudom megérteni, és az elõterjesztés kapcsán sem kaptunk kellõ magyarázatot arra, hogy a tulajdonjoggal rendelkezõ önkormányzatok esetében miért javasolja elvonni a magyar állam a halászati jogot, ugyanakkor nem rendelkezik ugyanezen holtágak és bányatavak tulajdonosi jogosítványainak egyéb feltételeirõl.

Az önkormányzatok azon része, amelyek holtágtulajdonnal vagy bányatótulajdonnal rendelkeznek, ezt a rendelkezést, ezt a tervezetet sérelmezik, éppen ezért képviselõtársaimmal azt kezdeményeztük, hogy ez kerüljön törlésre, és a halászati jog a tulajdon elválaszthatatlan része legyen minden tekintetben.

Kérem képviselõtársaimat, hasonlóan a környezetvédelmi bizottsághoz, amely ezt a javaslatot támogatta, s ez már támogatásuk révén szavazásra kerül itt, a módosító indítványok során, támogassák, és ezzel az önkormányzatok kapják meg azt a jogosítványukat, amely egyébként a tulajdonuknál fogva õket megilletné. Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage