Iváncsik Imre Tartalom Elõzõ Következõ

IVÁNCSIK IMRE (MSZP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselõtársaim! A vitának ebben a szakaszában két témával kívánok foglalkozni. Az egyik az ajánlás 61. pontjában szerepel, a 21. § (2) bekezdésének kiegészítését javasolja annak érdekében, hogy csak az a személy kaphasson horgászjegyet, aki horgászszervezeti tagságát igazolja, és fogási naplóját leadja.

(20.00)

Csodálkozom, hogy az eredeti javaslatban ez a feltétel nem szerepelt, és nagyon örülök annak, hogy mindkét illetékes bizottság ezt a javaslatot támogatja, és sajnálom, hogy az elõterjesztõ nem ért egyet ezzel az indítvánnyal. Azért sajnálom, mert a szervezett horgásztársadalom meggyõzõdésem szerint joggal várja el, hogy állami horgászjegyet csak a szervezeti tagságot vállaló és a fogásinapló- leadási kötelezettségének eleget tevõ személyek kaphassanak. Ezért a 61. pontban szereplõ módosító indítvány elfogadását ajánlom a tisztelt Háznak.

A másik e szakaszhoz tartozó téma az elektromos eszközök használata, amellyel a 85-94. számú módosító indítványok foglalkoznak. Úgy ítélem meg, hogy az elektromos eszközzel történõ halfogást célszerû szigorúan korlátozni, csak kivételes esetekben alkalmazható halfogási módszernek tekinteni. Éppen ezért a módosító indítványok között úgy ítélem meg, hogy ennek a törekvésnek a 91. számú módosító javaslat elfogadása esetén felelünk meg a leginkább, ezért ennek az elfogadását ajánlom a tisztelt Ház figyelmébe.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage