Nagy Jenõ Tartalom Elõzõ Következõ

NAGY JENÕ (MSZP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselõtársaim! A korábbi alkalommal már elmondtam a magam és a környezetvédelmi bizottság, ezen belül a turisztikai albizottság véleményét is, hogy miért tartjuk rendkívül fontosnak, hogy az Országgyûlés egy határozati javaslatban is ismerje el a turizmus fejlõdéséhez szükséges tennivalókat, vagy helyesebben ezeknek a fontosságát. Most, élve az alkalommal, ismételten alá szeretném húzni, hogy ez a határozati javaslat, amely megfogalmazza, hogy a kormány készítse el a fejlesztési koncepciót - és elég szigorú határidõt szab -, valamint hogy a turizmustörvény-tervezetet terjessze az Országgyûlés elé; véleményem szerint ez rendkívül konkrét, és az idegenforgalom fejlesztése érdekében határozott lépés, ami a szakmai közvélemény és a szakmai érdekvédelmi szervezetek részérõl már eddig is komoly elismerést és egyetértést váltott ki.

Bízom abban, hogy ennek az országgyûlési határozati javaslatnak az elfogadása során egyre inkább nyilvánvalóvá tudjuk tenni, amit korábban is szerettünk volna, hogy elismertessük ennek a fontos iparágnak - mert most már az - a nemzetgazdaságban való rendkívüli jelentõségét, nem beszélve arról, hogy egyre inkább milyen fontos társadalompolitikai és nemzetközi integrációs tényezõvé válik a turizmus. Egy ilyen országgyûlési javaslat ennek a fontosságát is segíti elismertetni.

A környezetvédelmi bizottság nevében is mondhatom, hogy a gazdasági bizottság módosító javaslatát támogatjuk, egyetértünk vele, és képviselõtársaimnak és a tisztelt Háznak javaslom, hogy az országgyûlési határozati javaslatot majd, ha lehet, egyhangúlag fogadjuk el. Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage