Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Kizárólag azért, hogy senkinek ne kelljen nyílt kapukat döngetnie, ismételten leszögezem, hogy a Házszabály 36. §-a (4) bekezdése, kógens rendelkezése valóban a kormányt, a kormányzati szervet és a minisztériumot említi. Valóban, a MÁV ebben a felsorolásban nem szerepel.

Nem is erre hivatkoztam. Hanem arra, hogy éppen azért, mert a MÁV 100 százalékos állami tulajdonú intézmény, a kormány különleges jogokat gyakorol a MÁV felett, és a MÁV egyszemélyes részvénytársaság, ami további különleges jogi státuszt jelent, ezekre tekintettel kell ezekkel a felsorolásokkal analóg módon, egy tekintet alá esõ részvénytársaságnak tekinteni a MÁV-ot.

(21.20)

Ezt el lehet fogadni vagy ellentétes álláspontra lehet helyezkedni, de nem vitás, hogy a felsorolásban ekként nem szerepel. Én megfontolásra ajánlottam igen tisztelt képviselõtársaimnak, és természetesen nem kötelezõ, hogy az én álláspontomat osszák. Én ezt tartanám helyesnek a kifejtett indokokra tekintettel.

Köszönöm a türelmüket.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage