Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselõtársaim! A Független Kisgazdapárt álláspontja az energiaszektor privatizációja ügyében kezdettõl fogva ugyanaz: mindig is nemzetellenes bûntettnek tartottuk a privatizációt. Mi úgy ítéltük meg a helyzetet, hogy az ernergiaszektor idegen kézbe adása alapvetõ magyar érdekeket sért, óriási inflációt gerjeszt, az árakat követhetetlenné teszi. Tehát nem lett volna szabad a privatizációt el sem kezdeni. Ezért kezdeményeztünk politikai vitanapot is annak idején, hogy megakadályozzuk az energiaszektor privatizációját.

Meg kell köszönnöm Demeter Ervinnek, a Demokrata Fórum frakcióvezetõjének, hogy õ akként vetette fel a kérdést, hogy a Fidesszel és a KDNP-vel ért egyet. Valóban, nem is érthet egyet a Független Kisgazdapárttal, mert a Független Kisgazdapárt már Antall József esetében is nehezményezte az energiaprivatizáció elhatározását. Hiszen õ volt az, aki útnak indította az energiaprivatizációt a törvényalkotás szintjén. Más kérdés az, hogy késõbb ezt az elképesztõ gyakorlatot folytatta tovább Horn Gyula, és most Horn Gyula be kívánja fejezni azt az energiaprivatizációt, amelynek az egész nemzet látja a hátrányát.

Ezért a Független Kisgazdapárt az energiaszektor privatizálásának folytatását éppolyan nemzetellenes bûntettnek tekinti, mint annak elindítását. Köszönöm a türelmüket. (Taps az FKGP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage