Gyimóthy Géza Tartalom Elõzõ Következõ

GYIMÓTHY GÉZA (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! A Semjén Zsolt képviselõ úr által felvetett téma - az állati klónozás, mesterséges kromoszóma-elõállítás, egyáltalán ez a kérdéskör - gyermekeink, unokáink életét befolyásolja, nagyon fontos kérdéskörnek tartja a Független Kisgazdapárt is.

Sajnos azt kell mondani, hogy a szegény országok, a volt szocialista országok kiszolgáltatott helyzetben vannak azoknak a nagy élelmiszergyártó, élelmiszer-forgalmazó nyugati cégeknek, amelyek elözönlötték az országokat, így Magyarországot is, Magyarország élelmiszerpiacát. Mire gondolok? Nyugaton nagyon tilosak azok a kutatások, amelyek a mesterséges színezõkkel, vagy bármilyen, a késõbbiekben még a tudomány számára sem eléggé ismert eljárásokkal az Blelmiszereket manipulálják. Sajnos, manipulálják az élelmiszereket, és ezeknek a kutatásoknak egy része nyilván a szegény országokban, a volt szocialista országokban történik. Néha szinte kísérleti nyúlnak nevezhetnek bennünket; nyilván elõször itt próbálják ki, és miután ez rendezõdött, akkor viszik be - úgymond - a fejlett nyugati piacra.

Nincs még két éve, hogy Magyarországon az élelmiszertörvény elfogadásra került itt a parlament falai között. Nagy elõrelépés, hogy Magyarország érvényes élelmiszertörvénnyel rendelkezik, az Európai Unióban használatos élelmiszerkönyv, fehér könyv elõírásai ránk is vonatkoznak. Ha exportálni akarunk, ezeket nyilván be kell tartani. De még egyszer mondom, az a veszély, amirõl itt Semjén Zsolttól is hallottunk - hogy az emberi szabadság által biztosított lehetõség sokszor szabadossággá vált, és csak üzleti szempontként fog felmerülni -, veszély a jövõ társadalmára. Köszönöm, hogy elmondhattam. (Taps az FKGP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage