Szájer József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZÁJER JÓZSEF (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Országgyûlés! Nagyon örülök, hogy az MSZP a Fidesz elnökének egy nyilatkozatára ilyen nagy figyelmet fordít - hogy az önmagában országos jelentõségû, rendkívüli ügynek tekinthetõ. Én valóban úgy gondolom, hogy ez így is van, csak ezt most az MSZP is elismerte, s ennek örülünk, eddig nem foglalkoztak napirend elõtt a Fidesz elnökének állásfoglalásaival.

Ugyanakkor mindenképpen szeretnék tanácsot adni az MSZP igen tisztelt képviselõinek: azt hiszem, hogy nagyon nehéz elfogadni az õ tanácsukat abban az esetben, hogyha õk maguk nem olvassák saját programjaikat. Az a párt és az a koalíció, amely annyi ponton és olyan sok alkalommal szegte meg a saját programját és a saját választási konkrét ígéreteit - az elõbb éppen a törvényhozás és a kormány munkájával kapcsolatban volt módom öt percen keresztül errõl beszélni -, az jobb, ha nem beszél arról, hogy mások, akiknek egyébként nem nyílt alkalmuk, hogy az országot kormányozzák, mit tettek volna, ha... (Dr. Avarkeszi Dezsõ: Alkalmatok nyílt.)

Ezzel kapcsolatban a képviselõ úr arról beszélt, hogy számok alapozzák meg az õ állításait. Orbán Viktor állításait is számok alapozzák meg. Hadd mondjam el még egyszer azt, amit a múlt héten alkalmam volt elmondani: a mostani koalíció lényegében három év alatt a növekedés, illetõleg az infláció szintjén még addig sem jutott el, amilyen helyzetben az ország akkor volt, amikor átvette a kormányzást. Ezt a számok világosan mutatják, hiszen 2 százalék körüli gazdasági növekedés volt akkor, amikor az országot átvették, jelenleg az elmúlt évi statisztikák alapján tudnak valami elõzetes adatot kimutatni - 1 százalékos növekedésre, amelyet nyilvánvalóan a polgárok nem érezhetnek, eddig csak a megszorításokat érezhették.

Ugyanez vonatkozik az inflációra. A jelenlegi koalíciónak '94 óta mind ez idáig nem sikerült az infláción változtatni, vagy lényegében annyit sikerült elérni, hogy jelentõsen megdobta az inflációt, és mostanra, az év végére talán sikerül elérni azt a szintet, amit 1994- ben átvett. Ezek számok, igen tisztelt képviselõtársaim, vegyék figyelembe! (Taps a jobb oldalon.)

(9.50)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage