Szilágyiné Császár Terézia Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZILÁGYINÉ CSÁSZÁR TERÉZIA (KDNP): Köszönöm szépen a válaszát, miniszter úr. Két dolog számomra kiderült: a kormány, amikor szavakban deklarálja - és én szívbõl remélem, és némi eredmény van, hogy tettekben is - a behajtás szigorítását, akkor talán jó lenne egy kicsit körültekintõbben megvizsgálni, hogy kik is rendelkeznek ilyen jelentõs köztartozásokkal.

A másik dolog: én nem vonom kétségbe, hogy ha a kormány a delegálás mellett döntött, akkor fönt fogja tartani továbbra is a delegálást az önkormányzatokba. Azonban a törvénytervezet elkészítése elõtt talán meg lehetett volna vizsgálni ezen igen jelentõs köztartozásokhoz kapcsolódó személyeket, és be lehetett volna építeni egy szankciót, hogy például aki ilyen jelentõs köztartozással bíró cég vezetõje, az ne lehessen delegálható.

Bízhatunk a munkaadói és a munkáltatói oldal jóindulatában, hogy talán nem fogja ugyanazokat delegálni, akik a társadalombiztosítás pénzével ilyen felelõtlenül gazdálkodtak. Azt gondolom azonban, hogy ez semmire nem ad reményt, hogy nem ugyanezen emberek fognak továbbra is gazdálkodni a pénzekkel.

Köszönöm. (Taps az ellenzéki oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage