Kökény Mihály Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KÖKÉNY MIHÁLY népjóléti miniszter: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Kedves Képviselõ Úr! Itt valóban nincs arról szó, hogy maga az eljárás tisztázatlan, hiszen azt az ön által vezetett bizottság is kifogásolta a jelentésében. Sõt, már az 1993. évi állami számvevõszéki vizsgálat, amit a társadalombiztosítás zárszámadásával összefüggésben készítettek, jogszerûtlennek nevezte ezt a bizonyos eljárást és itt lényegében arról van szó, hogy testületi felhatalmazás nélküli kötelezettségvállalások történnek, illetve már meghozott döntések utólagos szentesítése.

Tisztelt Képviselõ Úr! Április 1-jével jött létre a Népjóléti Minisztériumban az a szervezeti egység, amely a társadalombiztosítási önkormányzatok és igazgatási szervek törvényességi felügyeletét végzi, a Pénzügyminisztériumban is megszervezõdött ez a részleg, fõosztály, és - mint a sajtóból is ismeretes - néhány ügyben máris hozzálátott vizsgálat lefolytatásához, többek között a társadalombiztosítás vagyongazdálkodásának számos kérdésében.

Tudomásom arról van, hogy ezt az ügyet, amelyet képviselõ úr említett, a közgyûlésre tegnap elõterjesztették, de a napirend határozatképtelenség miatt már nem került tárgyalásra. Nyilvánvaló, hogy itt ismét csak az utólagos jóváhagyás vagy tudomásulvétel jogával élhet a közgyûlés, de a törvényességi felügyelet keretében ezekben a napokban is a minisztérium munkatársai vizsgálják azt, hogy maga a szerzõdés (Az elnök a csengõ megkocogtatásával jelzi az idõkeret leteltét.) milyen ingatlanra, ingatlanrészekre vonatkozik, és a közbeszerzésrõl szóló törvénynek (Az elnök a csengõ ismételt megkocogtatásával jelzi az idõkeret leteltét.) és más jogszabályoknak megfelel-e. Köszönöm. (Szórványos taps az MSZP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage