Pusztai Erzsébet Tartalom Elõzõ Következõ

DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDNP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Nehéz döntés elõtt áll a következõ napokban az Országgyûlés: döntenie kell majd a társadalombiztosítási alapok felügyeletének jövõjérõl. Mivel a döntés minden állampolgárt érint, ezért a döntés elõtt tisztázni kell, mi minden történt és miért az elmúlt négy évben a társadalombiztosítási önkormányzatoknál, valamint azt is, hogy mennyi ebben a kormány felelõssége.

Kérdezem tisztelt miniszter urat: mi a véleménye az alábbi esetrõl?

Az egészségbiztosítási önkormányzat az ÁPV Rt.-tõl 135 százalékos árfolyamon 651 millió forint névértékû BorsodChem részvényt kapott. Ezt azonnal elcserélte Postabank részvényre 100 százalékos árfolyamon úgy, hogy lemondtak az adott évi osztalékról is.

(14.00)

A BorsodChem-részvények jelenleg 107 százalékos nyitóárral, a Postabank-részvények 70 százalékos árral szerepelnek. Könnyen látható a jelentõs veszteség.

Tisztelt Miniszter Úr! Ön szerint ez az akció mennyiben szolgálja a biztosítottak érdekeit? Mennyiben látja a kormány saját felelõsségét a kialakult helyzetben, hiszen nem született meg a tb vagyongazdálkodásáról szóló, évek óta tervezett törvény? Várom válaszát. (Taps a Fidesz, az MDF, a KDNP és az MDNP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage