Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Nyilatkozom, de ön össze-vissza kérdéseket tett fel... (Moraj, derültség a bal oldalon.), arra is nyilatkoznom kell.

Tehát elõször is valótlant állított az államtitkár úr, amikor azt mondta, hogy a Postabanknak a '96. évi végi konszolidálása nem történt meg. Itt van a kezemben a Figyelõ '97. március 13-i száma, ami a bankkonszolidációval kapcsolatos tényeket rögzíti a legprecízebben minden bankra kiterjedõen. Igaz, hogy a Postabank nem részesült bankkonszolidációban, de adóskonszolidációban igen - több mint 16 milliárd forintot kapott.

Úgy gondolom, azt látni kell, hogy múlt alkalommal a miniszter asszony a kormány nevében félrevezette a Házat, mert azt mondta: a bank magántulajdonosi szerkezete a következõ - és akkor a postát és a százhalombattai önkormányzatot említette azzal, hogy: tessék nekem megmondani, ha ezek a szervezetek bármifajta bajba kerülnek, ugyan ki áll értük helyt, ha nem a költségvetés!? Ezzel szemben tulajdonos még az Österreichische... (A következõ kifejezésnél a szónok nyelve megbotlik. - Derültség.) Postsparkasse, a Dunaholding-csoport, a Generali, és ezeknek a tulajdonosi részvényese is adva van, sõt a Dunaholding ellenõrzõ bizottságának elnöke ugyanaz a Princz Gábor, aki egyébként a Postabank elnök-vezérigazgatója is. Tehát illenék önöknek tudniuk, hogy hol folynak ki az állami összegek - a Postabank 13 újságot szerzett meg tulajdonba, kettõt szponzorál, egy rádiót szerzett meg, a miniszterelnök úr medencés házát felépítette... (Felzúdulás a kormánypártok padsoraiban. - Közbeszólások: Jaj, jaj! - Elképesztõ! Nem szégyelled magad!?), ne csodálkozzanak így, hogy a Postabank... (Kikapcsolják a szónok mikrofonját.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage