Demeter Ervin Tartalom Elõzõ Következõ

DEMETER ERVIN (MDF): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Az 1994. évi XXIII. törvény alapján folyik az egyes fontos tisztségeket betöltõ személyek ellenõrzése, így az országgyûlési képviselõk ellenõrzése is, és a preambulum szerint a demokratikus államelmélet (Sic!) tisztaságának elõmozdítása érdekében kiderül, illetve válaszút elé érkeznek azok az esetleges képviselõk, akik annak idején a BM III/III-as ügyosztályával, vagy valamelyik jogelõdjével együttmûködtek.

A törvénynek megfelelõen az átvilágító bírák végzik ezt a munkát, és egy elég akut, régóta napirenden lévõ kérdésre talán végre hosszú idõ után sikerül pontot tenni, és kinek kevésbé, kinek jobban megnyugtató módon ezt a kérdést rendezni.

Ahhoz, hogy ezt a kérdéskört teljeskörûen rendezzük és megnyugtató választ kapjunk, úgy gondolom, azt a kérdést, hogy az országgyûlési képviselõk közül ki mûködött együtt a régi titkosszolgálatokkal, még egy apró kérdéssel ki lehet egészíteni, hogy esetleg van-e a mostani Országgyûlésben olyan képviselõ, aki együttmûködik a titkosszolgálatokkal, vagy nincs, mert ha nincs, akkor egyértelmûen pontot tudunk erre a kérdéskörre tenni.

Ezért tisztelettel kérdezem a miniszter úrtól, hogy alkalmaz-e titkos bizalmi informátorként országgyûlési képviselõt a polgári titkosszolgálat. Nem árulok el titkot, ha azt kell mondanom, hogy válaszként igazán megnyugtatni csak egy rövid "nem" szó tud. Én remélem, hogy ez lesz a válasz, mert ha ennél hosszabb akkor nem biztos, hogy teljes mértékben és mindenki meg tud a kérdéssel barátkozni. Ezért tisztelettel kérdezem a miniszter urat, és kérem, hogy válaszoljon kérdésemre. Köszönöm. (Szórványos taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage