Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Jó napot kívánok! Megkérem képviselõtársaimat, akik az irodákban és a folyosón tartózkodnak, hogy fáradjanak az ülésterembe. Szeretnénk megkezdeni délutáni munkánkat, és mindjárt határozathozatalokra kerül sor; ezért kérem, hogy a Ház határozatképessége érdekében szíveskedjenek az ülésterembe fáradni. (Rövid szünet.)

Kérem képviselõtársaimat, hogy sürgõsen fáradjanak az ülésterembe; a Ház határozatképtelen - legalábbis ránézésre -, és határozathozatallal kezdjük a munkánkat. Kérem, fáradjanak az ülésterembe! (Rövid szünet.)

Tisztelt Országgyûlés! A ma reggeli bizottsági elnöki értekezlet javaslata alapján ajánlás készítésére, illetõleg tárgysorozatba- vételrõl való döntésre az Országgyûlés elnöke kijelölte a bizottságokat. Errõl az érintett bizottságok közvetlenül kaptak értesítést. Az érdeklõdõ képviselõk a bizottsági fõosztály fõemelet 1- 2. számú szobájában tájékozódhatnak.

Tisztelt Országgyûlés! Dr. Áder János képviselõtársunk, Fidesz, sürgõs tárgyalást kérve benyújtotta az MSZMP, illetve utódpártja - az MSZP -, valamint az általuk alapított vállalatok, egyszemélyes kft.-k tulajdonába, illetve használatába került ingatlanokkal kapcsolatos kérdéseket vizsgáló bizottság felállításáról szóló H/4147. számú országgyûlési határozati javaslatát.

Megkérdezem, képviselõ úr kívánja-e megindokolni javaslatát. (Dr. Áder János: Nem.) Nem kívánja.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e az országgyûlési határozati javaslat sürgõs tárgyalásbavételével. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - Dr. Boross Péter és dr. Dobos Krisztina jelzi, hogy nem mûködik a gépe.) Kérem Boross Péter képviselõ úr gépét bekapcsolni! Köszönöm szépen.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 82 igen szavazattal, 92 nem szavazattal, 33 tartózkodás mellett - Boross Péter képviselõ úr... (Dr. Boross Péter: Igen!) igen szavazatával tehát 83 igen szavazattal - az országgyûlési határozati javaslat sürgõs tárgyalásbavételét nem fogadta el.

Tisztelt Országgyûlés! Az emberi jogi bizottság sürgõs tárgyalást kérve benyújtotta a nemzeti és etnikai kisebbségi szervezetek költségvetési támogatásáról szóló H/4170. számú országgyûlési határozati javaslatát.

Megkérdezem Gellért Kis Gábort, a bizottság elnökét, kívánja-e a sürgõsséget indokolni. (Gellért Kis Gábor: Nem.) Nem kívánja.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a H/4170. számú országgyûlési határozati javaslat sürgõs tárgyalásbavételével. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 226 igen szavazattal, nem szavazat nélkül, 2 tartózkodás mellett az országgyûlési határozati javaslat sürgõs tárgyalásbavételét elfogadta.

Az emberi jogi bizottság sürgõs tárgyalást kérve benyújtotta az adatvédelmi biztos beszámolójának elfogadásáról szóló H/4180. számú országgyûlési határozati javaslatát.

Megkérdezem Gellért Kis Gábort, a bizottság elnökét, kívánja-e a sürgõsséget két perc idõtartamban indokolni. (Gellért Kis Gábor: Igen.) Igen. Megadom a szót Gellért Kis Gábornak, és kérem, hogy Pál Béla képviselõ úr gépét szíveskedjenek bekapcsolni.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage