Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm. Kérdezem Deutsch Tamás képviselõ urat, kíván-e szólni. Jelezte képviselõ úr, hogy nem kíván felszólalni.

Tisztelt Országgyûlés! A határozathozatal következik. Emlékeztetem önöket, hogy a bizottság úgy foglalt állást, hogy a képviselõ úr mentelmi jogát az Országgyûlés ne függessze fel.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, felfüggeszti-e Deutsch Tamás országgyûlési képviselõ úr mentelmi jogát a H/4169. számú mentelmi ügyben. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 139 igen szavazattal, 94 ellenében, 10 tartózkodás mellett Deutsch Tamás képviselõ úr mentelmi jogát nem függeszti fel.

Részletes vita következik a mûemlékvédelemrõl szóló törvényrõl - két perc szünet után. (Rövid szünet. - Számos képviselõ elhagyja az üléstermet.)

Tisztelt Országgyûlés! Folytatjuk munkánkat.

Soron következik a mûemlékvédelemrõl szóló törvényjavaslat részletes vitája. Az elõterjesztést T/3392. számon, a bizottságok együttes ajánlását T/3392/199. számon kapták kézhez.

Kérdezem a hatáskörrel rendelkezõ bizottságokat, hogy kívánják-e ajánlásukat szóban kiegészíteni.

Környezetvédelmi bizottság? Nem érkezett jelzés.

Kulturális bizottság? Nincs jelzés.

Önkormányzati bizottság? Itt sincs jelzés.

A mai részletes vita szakaszolására a törvényjavaslat szerkezeti rendjét követve, a módosító javaslatok közti összefüggéseket figyelembe véve terjesztem elõ javaslatomat.

Felkérem Kávássy Sándor jegyzõ urat, ismertesse az egyes vitaegységeket.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage