Szili Katalin Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZILI KATALIN környezetvédelmi és területfejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót. Elnök Asszony! Tisztelt Képviselõtársaim! Veér Miklós képviselõ úrnak szeretnék egy gondolatára reflektálni. Azt gondolom, az a részletes vitában elhangzott esetsor, amit itt elénk festett, végül is egy jogi szövevény, aminek, úgy gondolom, a munkatársaim kellõ körültekintéssel igyekeznek a végére járni, és nem hiszem, hogy ettõl a törvénytõl kell számon kérni ennek a problémának a feloldását.

Rendkívüli módon élveztem az Orosz képviselõtársam által elmondottakat. Úgy gondolom, hogy ennek a törvénynek a megalkotása - mint ahogy bármely törvénynek, ami idekerül a Házba - a közös munkánk eredménye, és a közös bölcsességünk alapján történik a megalkotása. Ezért úgy gondolom, hogy mindazokat a dolgokat, amelyek az elõterjesztõ, tehát a tárca számára befogadhatók, tesszük is.

(20.00)

Itt szeretném arra felhívni a figyelmet, hogy a törvény melléklete az állam - és itt aláhúzom - kizárólagos tulajdonát képezõ mûemlékekkel foglalkozik. Ugyanúgy, ahogy bármely védett értéknél, felhívnám a tisztelt képviselõtársaim figyelmét arra, hogy vannak olyan védett értékek, amelyek az állam tulajdonában vannak, különösen kizárólagos tulajdonában, de vannak olyan mûemléki védettségû épületeink és egyéb mûemlékeink, amelyeknek a védettsége hatósági eszközökkel is biztosítható. Én úgy gondolom - és arra kérem a tisztelt képviselõtársaimat -, hogy a melléklet címében foglaltaknak is megfelelõen kell ezeket számon kérni ettõl a törvénytõl, illetõleg a belefoglalást vagy az elhagyást indítványozni, hiszen vannak olyan esetek, ahol önkormányzati vagy akár magántulajdonban lévõ mûemlékekrõl van szó, azokban az esetekben viszont ugyanezt a hivatal hatósági eszközökkel biztosítja. Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage