Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Én úgy gondolom, hogy egyikünk sem hihette volna, hogy ebben a Házban valaha is mint klasszikust fogják idézni Szekeres Imre frakcióvezetõ urat, akit épp a múltkor dicsértem meg... (Derültség a kormányzó pártok padsoraiban.), hogy milyen bölcs önmérsékletet tanúsított a tudások megszerzése terén... (Derültség a kormányzó pártok padsoraiban.) - de hát most arra történt hivatkozás, hogy a szélsõségektõl el kell határolódni.

A Független Kisgazdapártnak az álláspontja az, hogy nem elhatárolódni kell a szélsõségektõl, hanem meg kell akadályozni a szélsõségeket, igen tisztelt Szekeres frakcióvezetõ úr! Tudniillik azok a nevek... (Dr. Toller László: Nem õ mondta!), amelyeket Varga István nagyon helyesen felsorolt ebben a Házban - Kovács Béla, Sulyok Dezsõ, Nagy Ferenc -, mind kisgazda politikusok voltak, a Független Kisgazdapárt vezetõi, akiket éppen az önök jogelõdje törvénytelen eszközökkel eltávolított. Tehát mondhatni: a korábbi Szekeres Imrék távolították el a Független Kisgazdapárt vezetõit az Országgyûlésbõl.

Amikor a frakcióvezetõ úr, Szekeres Imre, a szélsõségekrõl beszél, akkor nem lehet nem emlékezni arra, hogy a Független Kisgazdapártot - mint a legnagyobb jelenlegi ellenzéki pártot - sajnálatos módon nemcsak a jobboldali fasizmus semmisítette meg, hanem a baloldali fasizmus, a kommunizmus is. Ezért a Független Kisgazdapárt álláspontja az, hogy kevés itt hangzatos szavakat mondani a szélsõségektõl való elhatárolódásról; a valóságban tenni is kell ellenük! Ennek egyetlenegy útját ismerjük, a választásokat, ahol remélhetõleg az MSZP-szélsõségeseket a nép leszavazza. Köszönöm a türelmüket. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage