Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Soron következik ma kezdõdõ ülésünk napirendjének megállapítása. A házbizottság az Országgyûlés ülésének napirendjére, a tanácskozás idõtartamára, a felszólalási idõkeretekre és elõterjesztések tárgyalására vonatkozó ajánlását kézhez kapták képviselõtársaim.

Tájékoztatom önöket, hogy az MSZP képviselõcsoportja kezdeményezte, hogy a társadalombiztosítás önkormányzati igazgatásával összefüggõ egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitájának lezárására ezen a héten ne kerüljön sor. Erre figyelemmel a napirendi ajánlást ezzel a módosítással terjesztem az Országgyûlés elé.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e a házbizottság ajánlásával. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm szépen.

Megállapítom, hogy az Országgyûlés látható többsége a napirendi javaslatot elfogadta.

Ennek megfelelõen, tisztelt Országgyûlés, soron következik az országgyûlési biztosok jogállásával összefüggésben egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitája. Az elõterjesztést T/3514. számon, a bizottságok ajánlásait pedig T/3514/1-2. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Megadom a szót dr. Avarkeszi Dezsõ igazságügyi minisztériumi politikai államtitkár úrnak, a napirendi pont elõadójának.

(16.50)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage