Dobos Krisztina Tartalom Elõzõ Következõ

DR. DOBOS KRISZTINA (MDF): Köszönöm szépen. Kedves tapsoló képviselõtársaimnak hadd mondjam el, hogy valószínûleg nem volt módja az államtitkár úrnak tájékozódni arról, hogy jelen pillanatban nincs egyetlen egy kész tanterv sem - ezt az oktatási bizottság ülésén elmondta a minisztérium, illetve a közoktatási intézet képviselõje.

A 40 információs ponton, ahonnan a kész tantervet át lehetne venni, jelen pillanatban nincsen olyan tanterv, amire azt lehetne mondani, hogy átadják az iskoláknak, tehát hogy ezen adaptációt kell elkészíteni. Természetesen, államtitkár úr, a helyi pedagógiai programnak része a tanterv, tehát valószínûleg itt is tévedésben van.

A harmadik tévedése az államtitkár úrnak az, hogy azt mondta, kiírták a pályázatban, hogy mennyit fizetnek a tantervre. Nem írták ki a pályázatban. Egyet azonban tudok mondani: hajdanán, 1993-ban Báthory Zoltán - jelenleg helyettes államtitkár úr - azt mondta, hogy körülbelül 10-15 millió forintba kerül egy teljes iskolai tanterv kidolgozása. Ehhez képest várom a válaszát, hogy mennyit fog kapni egy iskola. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage