Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Megkérdezem képviselõtársaimat, hogy kíván-e valaki szólni. (Senki sem jelentkezik.) Mivel szólásra nem jelentkezett senki, feltételezem, hogy az államtitkár asszony sem kíván még egyszer szólni, ezért az általános vitát lezárom.

Mivel az elõterjesztéshez módosító javaslat nem érkezett, részletes vitára nem kerül sor.

Az országgyûlési határozati javaslat elfogadásáról kell döntenünk. Megkérdezem, van-e valakinek ez ellen kifogása. (Senki sem jelentkezik.) Nincs.

Tisztelt Országgyûlés! A határozathozatal következik. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést: elfogadja-e a Magyar Köztársaság csatlakozásáról, a nemzetközi energiaprogramról szóló, Párizsban, 1974. november 18-án kelt egyezményhez és annak jegyzõkönyveihez, valamint a Gazdasági Együttmûködési és Fejlesztési Szervezetnek a Nemzetközi Energia Ügynökséget létrehozó C(74)203(végsõ) határozatához címmel benyújtott országgyûlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 232 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az országgyûlési határozati javaslatot elfogadta.

Megkérdezem a képviselõcsoportokat: kívánják-e szavazatukat indokolni. (Senki sem jelentkezik.) Nem.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a Magyar Köztársaság kormánya és az Északi Beruházási Bank közötti pénzügyi együttmûködésrõl szóló keretmegállapodásról szóló országgyûlési határozati javaslat általános vitája és határozathozatala. Az elõterjesztést új változatban H/4179. számon, a külügyi bizottság ajánlását pedig H/4179/1. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Megadom a szót Akar László államtitkár úrnak, és kérem tisztelt képviselõtársaimat, hogy kicsit nagyobb csendben figyeljék államtitkár urat.

(19.10)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage