Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Képviselõ Úr! Természetesen elrendelem a gépi szavazást, csak ezt a "november 26-a óta (Pokorni Zoltán: Ceterum censeo!) alkotmánysértés"-t nem értem - de ez a konkrét ügyrendi javaslat szempontjából közömbös. (Zaj.)

Tisztelt Országgyûlés! Tehát az ügyrendi javaslat az, hogy gépi szavazás történjék. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a házbizottság napirendi ajánlásának további részével. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - Az eredményjelzõ táblán 134 igen, 12 nem és 2 tartózkodás jelenik meg. - Az Országgyûlés nem határozatképes. - Zaj. - Szórványos taps.)

Tisztelt Országgyûlés! Azt hiszem, minden képviselõtársunk tisztában van azzal, hogy komoly felelõsség, ha az Országgyûlés nem tudja a napirendjét meghatározni és ezzel a munka ellehetetlenül. (Zaj. - Közbekiáltások.)

Tisztelt Országgyûlés! A Házszabály kötelességemmé teszi, hogy megkíséreljem a Ház határozatképességének helyreállítását. Erre tekintettel negyedórás szünetet rendelek el, és a szünetben a házbizottság rendkívüli ülését összehívom. (Taps.)

(Szünet: 16.23-16.56 - Elnök: dr. Gál Zoltán

Jegyzõ: Boros László)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage