Keller László Tartalom Elõzõ Következõ

KELLER LÁSZLÓ népjóléti minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen. Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Úgy is, mint a kormányzat egyik képviselõje és úgy is, mint Pest megyei képviselõ, engedjék meg, hogy szóljak, hiszen Torgyán frakcióvezetõ úr két nagyon durva dolgot állított: egyrészt, hogy a kormányzat betart Pest megyének, másrészt pedig, hogy indokolatlanul szorítanak háttérbe intézményeket.

Szeretném frakcióvezetõ úr figyelmét felhívni arra, hogy a kormánypárti képviselõk a megyei önkormányzatot nem az alapján ítélik meg, hogy milyen színû vezetése van, hanem a megye sorsa izgatja a képviselõket. Javasolom, beszélgessen el a megyei önkormányzat elnökével, hogy hány alkalommal tárgyaltunk az egészségügyi struktúra átalakításával kapcsolatban is a Pest megyei önkormányzat vezetõjével. Csak tájékoztatni szeretném arról, hogy a struktúraátalakítás kapcsán Pest megyében nem volt különösebb feszültség, minden felmerülõ kérdést sikerült megoldani.

Bizony, ahogy képviselõ úr is látta, nagyon sok intézménynek kellene címzett támogatást juttatni. Hiszen láthatja azokat a megjelenõ igényeket, amelyekre sajnos mindegyikre, bár indokolt, de megfelelõ forrás nem áll rendelkezésre. De ha figyelmesen átolvasta volna az anyagot, akkor azt is láthatta volna, hogy éppen az egészségügyi intézményeknél Pest megyei intézmény bizony a támogatottak körében van, mert például a váci kórháznak a javaslat tartalmaz címzett forrást.

Azt javasolom, képviselõ úr, máskor megfontoltabban minõsítse a kormánypárti képviselõket és a kormányt is. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage