Világosi Gábor Tartalom Elõzõ Következõ

DR. VILÁGOSI GÁBOR belügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselõtársaim! Úgy vélem, hogy a kisgazdák frakcióvezetõje bement egy erdõbe, és most már annyira mélyre jut, hogy az életben onnét nem talál ki. (Derültség.) Össze-vissza kever mindent, címzett és céltámogatásokat, a jegyzõkönyvbõl majd vissza lehet keresni, hogy õ azt említette például, hogy 69 százaléka, ami a céltámogatásra megy. Én nem azt mondtam; azt mondtam, hogy a rendelkezésre álló összeg 69 százalékát kötik le a folyamatban lévõ beruházások. Elmondtam pontosan, hogy milyen elvek alapján került elbírálásra az igény, a meglehetõsen sok igény. Talán a 90 önkormányzatot, amely kapott, nem lett volna célszerû itt felsorolnom.

Másrészt pedig megjegyzem, hogy ez a támogatási forma az egyik támogatási forma. A központi költségvetésbõl nagyon sok jogcímen kapnak az önkormányzatok támogatást, tehát itt nem arról van szó, amit õk mondanak.

A részrehajlásról: elõhúzni a nagy kalapból egy-egy példát, természetesen megtévesztõ, és hangsúlyoztam a beszédem elején, hogy szakminisztériumok szakemberei állítják fel a rangsort a kérelmek között, két szakaszban folyik a kérelmek elbírálása. Ennél többet nem lehet tenni. Hogy a villanykörte hasonlít-e valakihez, azt nem tudom. Nekem meg az jutott eszembe néhány felszólalás kapcsán, hogy egyszer egy amerikai elnök azt mondta a Szovjetunióra, hogy a sötétség birodalma. Köszönöm. (Derültség és taps a kormánypártok soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage