Csépe Béla Tartalom Elõzõ Következõ

CSÉPE BÉLA (KDNP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Tudjman elnök, Horvátország elnöke, a közelmúltban Magyarországon járt, és az itteni látogatása alkalmából, mint arról a sajtóból értesültünk - és a közvélemény eléggé megdöbbentéssel értesült errõl -, az õ titkosszolgálatának a gépkocsiját itt hazánkban ellopták. A sajtóból ilyen értesülést olvashattunk.

Ezért kérdezem államtitkár urat, hogyan fordulhatott ez elõ. Ugyanakkor a sajtóban az is megjelent, hogy ebben az ügyben a magyar nyomozó szervek, hatósági szervek állítólag kapcsolatba léptek a maffiával, az itteni, a hazai maffiával, hogy adják már vissza a gépkocsit. Késõbb ennek a cáfolata is megjelent, azonban úgy vélem, hogy az ország közvéleményét azért foglalkoztatja ez az ügy.

Ezért kérdezek rá itt most az ország nyilvánossága elõtt erre az ügyre - mert azért ez csak kiemelkedõ esemény! Sajnos, azt már meg kellett szoknunk, hogy nap mint nap egy-egy állampolgárnak a gépkocsija eltûnik, a közbiztonság Magyarországon eléggé rossz. Egy

llampolgár gépkocsilopási ügye nyilván nem tartozna ide, de azért akkor, amikor Magyarország mint vendéglátó ország fogad egy küldöttséget, és a biztonsági szolgálatról halljuk, hogy egy gépkocsi eltûnt, rá kell kérdeznem, államtitkár úr: hogyan fordulhatott ez elõ, hogy áll ez az ügy, és valóban kapcsolatba léptek-e a maffiával? Kérem tisztelt válaszát. (Szórványos taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage