Világosi Gábor Tartalom Elõzõ Következõ

DR. VILÁGOSI GÁBOR belügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Képviselõ Úr! Valóban nem örvendetes az, hogy nõ a bûncselekmények száma. Egyébként szeretném megkérdezni, hogy ki tud például olyan fejlett nyugati országról, ahol ne nõne az ismertté vált bûncselekmények száma. Ez egy ilyen tendencia. (Dr. Jeszenszky Géza: Én tudok!) Majd meghallgatjuk.

Az összes statisztikai adat - amely egy nyugat-európai ország és Magyarország összevetését illeti - mind arról tanúskodik, hogy Magyarország a középmezõnybe tartozik az ismertté vált bûncselekmények számát tekintve. Bízzunk benne, hogy ebbõl a szempontból nem érjük utol Nyugat-Európát, de nem mondható el, hogy Magyarország lenne a bûn fészke.

Egyébként ha a nyugati újságok néha-néha ilyen hírt felröppentenek, az érthetõ. Õk azt is felröppentik, hogy a Balatonban nem lehet fürödni. De legalább mi saját magunkról ne állítsunk ki rosszabb bizonyítványt, mint ami, mert ezt viszont más nemzetek nem szokták. Köszönöm. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage