Horn Gyula Tartalom Elõzõ Következõ

HORN GYULA miniszterelnök: Köszönöm, elnök asszony. Tisztelt Képviselõház! Képviselõ Úr! Azt állítani, hogy miniszterek vagy MSZP- politikusok száguldoznak, vagy rosszindulat, vagy a tények nem ismerete. Valóban hárman szenvedtünk balesetet kocsival. Köztük jómagam akkor, amikor még nem voltam miniszterelnök, valamint Gál Zoltán, a Ház elnöke. Mind a két ügyet kivizsgálták, és mind a két ügyben bírósági ítélet volt. Egyetlenegy bírósági vizsgálat, illetve ítélet nem állapította meg azt, amit ön mondott, hogy itt száguldoztak volna.

Ami pedig, hölgyeim és uraim, a honvédelmi miniszter urat illeti, most folyik a vizsgálat, de a történtek alapján egyértelmû, hogy nem a honvédelmi miniszter úr gépkocsiját vezetõ sofõr volt a hibás. De hát a bíróság majd ezt is kimondja.

Takács úr joggal veti fel az autópályák, autóutak állapotát, hiszen amikor önök voltak kormányon, négy éven át szinte semmit nem építettek. (Zaj.) Hozzá szeretném tenni, hogy ez a kormány az, amelynek valóban van programja, és megkezdte az autópályák építését. A holnapi kormányülés dönt többek között arról a középtávú programról, amely az autópályák építésére is vonatkozik, újabb autóutak építésére - kétszer kétsávos utakra és autópályák építésére - az ország teherbíró képességének és - meg kell mondanom - annak megfelelõen, amire ma már lehet építkezni; tehát az ország pénzügyi, gazdasági helyzetének javulása alapján tudunk többet költeni az utakra, mint ahogy más területen is.

Az aggodalom jogos; képviselõ úr, azt tanácsolom, ezt mondja bele néha a tükörbe is és ugyanakkor, tisztelt képviselõtársaim, az autópályák építése, az utak rendbetétele folyamatban van. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage