Kónya Imre Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KÓNYA IMRE (MDNP): (A képviselõ mikrofonja nem mûködik.) Köszönöm szépen. Miniszterelnök Úr! Meglehetõsen széles körben keltett feltûnést, amikor a közéletünkben ismét megjelent... (Közbeszólások: Mikrofon!) A tévedést talán az okozza, hogy a táblán Kónya Lajos neve van... (Derültség. - A képviselõ elé letesznek egy állványos, hordozható mikrofont.)

Elnök Asszony! Lehetséges, hogy a tévedést az okozza, hogy ez MSZP- belügynek tekintendõ; véleményem szerint azonban nem, hiszen ismét megjelent a közéletünkben Nagy Imre, a KISZ KB utolsó elsõ titkára, ezúttal mint a Széles Gábor vezette Gyáriparosok Országos Szövetségének alelnöke. (Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Aki az MDF- hez közelálló személy.) Nos, volt, aki megrökönyödött ezen a dolgon azért, mert némi ellentmondást vélt felfedezni Nagy Imre korábbi funkciója és a mai funkciója között; megint mások viszont éppenhogy összefüggést véltek látni a két funkció között, mondván, hogy talán az MSZMP és az MSZP közötti átmenet idõszakában a pártvagyon felszámolásában játszott szerepe... Emlékszünk még arra, hogy a pártvagyonhoz tartozó Népszabadság, Szabad Föld, Figyelõ újságok privatizálásában milyen szerepet játszott Nagy Imre; emlékszünk talán a szegedi KISZ-tábor 1 forintos értékesítésére. Nos, sokan úgy gondolták, mindez talán a késõbbi meggazdagodással némi összefüggésben van.

Megmondom õszintén, hogy magam csak abból a szempontból tulajdonítok jelentõséget a dolognak, hogy tudomásomra jutott, még a közéletben való megjelenést megelõzõen miniszterelnök úr fogadta Nagy Imrét miniszterelnöki irodájában és tárgyalásokat folytatott vele. Nos, hogy tévedés ne essék, ha ez egy pártelnöki tárgyalás volt, és az MSZP közelgõ választási kampányával kapcsolatos - egy új arcot keresnek -, ahhoz nekem semmi közöm. Ha viszont ez egy üzleti tárgyalás volt, akkor úgy érzem, hogy a magyar parlamentnek is köze van ehhez.

Kérdezem, milyen tárgyalnivalója volt önnek a KISZ KB utolsó elsõ titkárával. Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz, az MDF, a KDNP és az MDNP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage