Kónya Imre Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KÓNYA IMRE (MDNP): Miniszterelnök Úr! Ezek szerint valóban vita van közöttünk ennek a kérdésnek a megítélésében. Nem a parlamentáris stílust illetõen, hanem tartalmilag. Ugyanis én ezt a kérdést nem tettem volna fel önnek, ha ez az ön magánszférájába tartozó kérdés lett volna; tehát ha ön valamiféle randevút folytat valakivel, én nem kérdeztem volna meg.

Viszont Nagy Imre a legnagyobb nyilvánosság elõtt, a televízió nyilvánossága elõtt közölte az õt kérdezõ riporterrel, hogy néhány héttel az akkori beszélgetés elõtt találkozott a miniszterelnökkel, és azt is közölte, hogy üzleti ügyben találkozott. És miután a riporter föltette a kérdést, hogy valami közelebbit megtudhatnának-e errõl az üzleti ügyrõl, határozott nem volt a válasz, és a nem választ követõen egy sejtelmes mosolyt láttunk. (Dr. Avarkeszi Dezsõ: Miért mosolygott?)

Nos én úgy gondolom, hogy a Magyar Országgyûlésnek igenis van joga tudni, hogy milyen üzleti tárgyalása volt önnek mint a Magyar Köztársaság miniszterelnökének Nagy Imrével, a KISZ KB utolsó elsõ titkárával. Köszönöm szépen. (Közbeszólások az ellenzéki padsorokból: Így van! - Taps a Fidesz, az MDF, a KDNP és az MDNP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage