Horn Gyula Tartalom Elõzõ Következõ

HORN GYULA miniszterelnök: Köszönöm, elnök asszony. Tisztelt Képviselõ Asszony! Teljesen igaza van önnek abban, hogy nem tudtam akkor teljes körû választ adni. Ez hozzátartozik ehhez a menetrenddel, azzal indokolható. Arról volt szó, hogy ön nem kívánja azon a napon ezt a kérdést feltenni. Én bevallom önnek férfiasan: nem nézem, hogy melyik miniszter pontosan és szó szerint mit nyilatkozik. Én például azt a tájékoztatást kaptam, hogy Medgyessy Péter miniszter úr a sajtóban nem tett említést arról, hogy készült-e jegyzõkönyv vagy sem. Lehet, hogy majd egy másik alkalommal ezt megerõsíti vagy cáfolja Medgyessy Péter.

A másik, ami ugyanakkor lényegi kérdés: a kormány 1997. január 9-ei ülésén a Pénzügyminisztérium és a Kormányzati Ellenõrzési Iroda vizsgálata alapján kért tájékoztatást Medgyessy Péter pénzügyminisztertõl a Budapest Bank privatizációjáról. A kormány ezt a tájékoztatást megkapta és megvitatta. A vita alapján tudomásul vette a miniszteri értékelést és a miniszter által javasoltakat, és azt is megállapította ezen a január 9-ei kormányülésen, hogy az elõzõ pénzügyminiszter azon az ominózus kormányülésen nem adott teljes körû támogatást a kormánynak a privatizációs szerzõdésben foglaltakról. Ez történt, ezt mondtuk korábban is.

Végül pedig hadd jegyezzem meg: hogy Bokros Lajos washingtoni nyilatkozatát én magánemberként tett nyilatkozatnak tekintem, és nem kívánom sem értelmezni, sem értékelni. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage