Kulin Ferenc Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KULIN FERENC (MDNP): Köszönöm, elnök asszony a szót. Tisztelt Képviselõtársaim! Tisztelt Államtitkár Úr! Egy héttel ezelõtt hasonló címen kérdést intéztem önhöz, s arra szerettem volna választ kapni, hogy hol tart ma a tanártovábbképzés, megfelelõnek ítéli-e azokat az elõkészületeket, amelyek ezen a területen történtek, és amelyek megalapozzák azt a reményt, hogy a törvény értelmében a következõ tanév, pontosabban a '98-ban kezdõdõ tanév elején be lehet vezetni a nemzeti alaptantervet.

Államtitkár úr válaszában kitért arra, hogy milyen szerkezetû az a finanszírozási modell, amiben a tanártovábbképzés történik, elmondta azt, hogy milyen lehetõségeket kínál a jog a pedagógusoknak, az iskoláknak az önkormányzati és a minisztériumi támogatás révén; de nem tudtam, nem tudtuk meg, hogy gyakorlatilag hol tartunk ma, tudtak-e élni azokkal a lehetõségekkel, amelyek papíron adva vannak, egyáltalán megalapozott-e az a remény, hogy beinduljon a NAT-nak megfelelõ oktatás. Éppen ezért most újra konkrétabb kérdéseket teszek föl.

(15.30)

Elõször: a tanártovábbképzés ez évre tervezett 3,4 milliárdos elõirányzatából mennyi és mire fordíttatott az év elsõ harmadában?

Másodszor: milyen szervezési formákban zajlik a tanártovábbképzés, és milyen módon történik azok gazdálkodásának és szakmai minõségének ellenõrzése?

Harmadszor: a tanártovábbképzés jelenlegi szervezeti és pénzügyi feltételei ön szerint összhangban vannak-e a NAT '98-as bevezetésének szándékával?

Kérem válaszát. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage