Izsó Mihály Tartalom Elõzõ Következõ

IZSÓ MIHÁLY (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Igen tisztelt Államtitkár Asszony! Kedves Képviselõtársak! Nem egyedi jelenségre hívnám fel az illetékes minisztériumok és hatóságok figyelmét, hanem elburjánzott jogtalanságokra. Az utóbbi években jelentõsen megnõtt az engedély nélküli fakitermelés, falopás stb. esete. Ha ez így megy tovább, úgy egy-két éven belül nemhogy növekedne hazánkban az erdõvel borított területek nagysága, hanem egy-két százalékkal fogyna.

Ez a jelenség nemcsak a tulajdonost váltott területeken, hanem védettség alatt álló erdõknél is növekedett, hiszen az a 170 fõ, akiknek feladatuk lenne a terület védése, a terület nagysága és intézkedési lehetõségek hiánya miatt feladataikat ellátni nem tudják. Egy igen jellemzõ eseti üggyel kívánom állításomat igazolni: az ipolydamásdi úgynevezett petyerák-jelenséggel. Itt a birtokháborításon, engedély nélküli fakitermelésen, falopáson, adóeltagadáson, hazudozáson keresztül látszik az ügyeskedés ténye. A fenti üggyel kapcsolatban egy iratköteget is csatoltam a kérdésemhez, amit most nem kívánok ismertetni.

Kérdéseim:

1. A zsiványságnak hol van a határa?

2. Tett-e vagy szándékozik-e élni a minisztérium olyan javaslatokkal más tárcák felé, hogy örökre elmenjen a kedvük a petyerákoknak a petyerákoskodástól, vagyis a zsiványságtól, a falopástól stb.?

Tisztelettel várom válaszát. (Taps az ellenzéki oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage