Világosi Gábor Tartalom Elõzõ Következõ

DR. VILÁGOSI GÁBOR belügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselõtársam! Elöljáróban szeretném leszögezni, hogy a válaszom egyértelmûen igen. Biztosíthatom képviselõ urat, hogy mind a Belügyminisztérium, mind pedig a Belügyminisztériumon belül a belügyminiszter úr nagyon fontosnak tartja az önkormányzati feladatok rendszerében mind a településfejlesztést, mind pedig a településüzemeltetést, és ezért szívügyének tekinti azt.

Képviselõ úr kérdése arra utal, hogy rendelkezik bizonyos információkkal, részinformációkkal a minisztériumon belüli átszervezést illetõen, de ennek a hátterérõl természetesen nincsenek megfelelõ információi.

(16.10)

A szakemberek szerint a fõosztály átszervezése, a különbözõ belsõ szervezeti egységeknek a hatékony feladatellátás követelmény szerinti átalakítása már hosszabb ideje idõszerû, és pontosan azon feladatok ellátása érdekében, amelyet képviselõ úr is itt felvetett, szükséges, mivel az adott terület vezetése elégedetlen volt az ott folyó munkával. Tehát a változás kifejezetten a hatékonyabb munkát szolgálja, és arra irányul.

Egyébként pedig a településfejlesztés a jövõben szervesen az önkormányzati fõosztályhoz kapcsolódik, ahol rendelkezésre áll az a jogász szakembergárda is, amely képes a koncepció véglegezését követõen a miniszter úr által is ígért törvényjavaslat magas színvonalú elkészítésére. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage