Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyûlés! Most soron következik az Alkotmánybíróság új tagjának titkos szavazással történõ megválasztása. Az Alkotmánybíróság tagjának megválasztását elõkészítõ jelölõbizottság elõterjesztését H/4151. számon kapták kézhez képviselõtársaim. A bizottság az Alkotmánybíróság tagjának dr. Bruhács Jánost jelöli.

Tájékoztatom önöket arról, hogy a Házszabály értelmében az indítványhoz módosító javaslatot nem lehet benyújtani, arról az Országgyûlés vita nélkül, titkos szavazással határoz.

Felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy az alkotmány 32/A § (4) bekezdése alapján az Alkotmánybíróság tagjának megválasztásához az országgyûlési képviselõk kétharmadának, azaz 258 képviselõnek igen szavazata szükséges.

Tisztelt Országgyûlés! A titkos szavazás a szokásos rendben történik. Ennek menetét röviden ismertetem. Képviselõtársaim a Duna- parti folyosón vehetik át a szavazólapokat a képviselõk neve szerinti ábécésorrendben hat csoportban. Tájékoztatom önöket, hogy a szektoroknál egy sárga színû szavazólapot és egy borítékot vehetnek át. Kérem, hogy a szavazás során vegyék igénybe a folyosó végén elhelyezett szavazófülkéket.

Most felkérem Trombitás Zoltán jegyzõ urat, hogy ismertesse a szavazás szabályait.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage