Bauer Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

BAUER TAMÁS (SZDSZ): Köszönöm szépen. Tisztelt Képviselõtársaim! Nagyon röviden egy olyan kérdésre térek ki, amelyhez több módosító indítványt nyújtottak be különbözõ pártok képviselõi, nevezetesen, hogy a közoktatási intézményekbõl és egészségügyi intézményekbõl kellene számûzni a reklámot.

Azzal kezdem, hogy egy frakciótársunk, Mécs Imre, az oktatási, nevelési, egészségügyi intézményekbõl általánosan és korlátlanul ki akarja tiltani a reklámot. Azért is érdemes errõl szólni, mert volt olyan bizottság, amelyik támogatta ezt a módosító indítványt, mások csak az oktatási intézményekbõl kívánják kitiltani a reklámot; és elsõ hallásra valószínûleg sokaknak rokonszenvesnek tûnnek ezek a javaslatok, mert tényleg úgy tûnik, hogy mit keres a reklám az iskolában. Ha azonban túljut az ember az elsõ halláson, akkor rá kell jönnie, hogy van helye, lehet helye például egy kórházban, egy orvosi rendelõben bizonyos, nem vényre felírható gyógyszerek, tápszerek és így tovább, reklámjának. Lehet helye. Lehet helye iskolában például könyv reklámjának. Ezeket csak példának mondtam, és csak szóba került már az általános vitában.

Tehát azt a kérdést, hogy iskolában, kórházban, orvosi rendelõben legyen-e reklám, és milyen, ezt biztos, nem egy általános tilalommal kell szabályozni, és ezért azokat a módosító indítványokat, amelyek akár az oktatási, akár az egészségügyi intézményekbõl általában kitiltanák a reklámot, nem javasoljuk támogatni, és azt gondoljuk, hogy rá kell bízni az adott intézmények vezetõire, az iskolaigazgatókra, a kórházigazgatókra, hogy milyen reklámot látnak szívesen a maguk intézményében, és milyet nem. Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage