Takács Imre Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TAKÁCS IMRE (MSZP): Tisztelt Elnök Asszony! Képviselõtársaim! Nagyon örülök annak, hogy Bauer Tamás és Czuczi Mihály képviselõtársaim az oktatási intézményekben való reklám kérdésével foglalkoztak. Néhány héttel ezelõtt fideszes képviselõtársammal vitatkoztam, aki szintén azt mondta, hogy ki kell tiltatni az oktatási intézményekbõl a reklámot.

A reklámot csak negatív oldalról megközelíteni - egyszerûen bûn. Nagyszerûen szóltak képviselõtársaim ma este arról, hogy a reklámnak vannak pozitív hatásai is. Ez az egyik dolog. A pozitív reklámokat, az életmódot, az oktatás hatékonyságát javító, s a többi reklámokat az oktatási intézményekbõl kitiltani egyszerûen érthetetlen dolog.

A másik pedig az, hogy a pedagógustársadalmat devalválni, hogy nem a pedagógusokra bízni azt, hogy egy adott dolgot reklámozzanak egy iskolában vagy ne reklámozzanak, megint nagyon helytelen dolog. A pedagógusokra kell bízni, akik el tudják dönteni, hogy mi az, ami reklámozható az iskolában, mi nem. Most könnyebb helyzetben vagyok, mint amikor a fideszes képviselõtársammal vitatkoztam. Azt hiszem, õ is megértette a végén, hogy ez csak így helyes. Egyik oldalról a pedagógusokat felemelni és dicsérni, másik oldalról meg devalválni - nagyon kettõs dolog.

Örülök tehát annak, hogy képviselõtársaim ma este amellett kardoskodtak, hogy az oktatási intézményekbõl ne tiltsuk ki a reklámot, bízzuk a pedagógusokra, és a pozitív reklámnak legyen helye az oktatási intézményekben. Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage