Isépy Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

DR. ISÉPY TAMÁS (KDNP): Tisztelt Országgyûlés! Mivel ebben a témában korábban én is napirend elõtt felszólaltam, csak néhány adalékkal egészíteném ki. Nemcsak elszaporodtak ezek a cselekmények, hanem elszemtelenedtek ezek a cselekmények. Tudok olyanról, aki beült egy budai kisvendéglõbe úgy, hogy a kocsiját lássa ebédelés közben. Látta, hogy egy szép Barkas a kocsi elé állt... - majd elmegy a Barkas. Öt perc múlva elment, csak már a BMW nem volt mögötte.

Kétségtelen, úgy látszik, gazdagságban verjük a Kisgazdapártot, de frakciólétszámban azonosak vagyunk a Fidesszel; csak az az érdekes, hogy az egyik képviselõnk kocsiját a Képviselõi Irodaház elõl lopták el. Tehát mondom, ezek elszemtelenedtek, ez egy tökéletesen mûködõ szervezet, megosztott feladatokkal és hatáskörökkel. Van, aki figyel; van, aki feltöri a kocsit; van, aki elviszi, és külön premizált az, aki megfelelõ határidõn belül eléri vagy a keleti vagy a nyugati határt.

Annak idején Borsodban a két világháború között mûködött egy zsebtolvajiskola. Nagyon egyszerû volt, a ringlispílen mentek körbe a felöltözött bábuk, a zsebükbõl kellett kiszedni az értékes tárgyakat. Ha hozzáért a bábuhoz, kigyulladt a piros lámpa, a tanuló ki volt rúgva, megbukott.

Nyilván itt ezek nem buknak meg, mert oly tökéletes hadrendben és oly tökéletes hatásköri megosztással végzik feladatukat, hogy nem csökkent ezeknek az elkövetéseknek a száma, és mondom, ami a baj: nemcsak szaporodtak, hanem el is szemtelenedtek. Ennyivel egészíteném ki csak a gépkocsilopások ügyében a napirend elõtti hozzászólást. Köszönöm a figyelmet. (Taps a Fidesz, az MDF, a KDNP és az MDNP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage