Bauer Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

BAUER TAMÁS (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök úr. Azt gondolom, amikor Torgyán képviselõtársunk arról beszélt, hogy Molnár Péter valamiféle dicshimnuszt zengett volna, akkor valószínûleg az az oka, hogy õ akkor a saját fölszólalásának elõkészületeivel volt elfoglalva, és nem figyelt oda arra, hogy mit mond Molnár Péter. Mert Molnár Péter egy nagyon korrekt, kiegyensúlyozott értékelést adott arról, ami itt történt, és a dicshimnusznak még az árnyéka sem vetõdhetett erre.

De azt hiszem, hogy nemcsak Molnár Péter felszólalására nem figyelt oda Torgyán képviselõtársunk, hanem valószínûleg a televízió híradóját sem nagyon szokta nézni, meg a rádiókrónikát sem szokta hallgatni. Mert ha a televízió híradóját valaki rendszeresen nézi, akkor tudja, hogy bizony a Független Kisgazdapárt sajtóértekezletei - Torgyán József tevékeny részvételével, de akkor is, ha õ nem vesz részt a sajtóértekezleten, hanem a munkatársai tartják a sajtóértekezletet - mindig, szinte minden nap láthatók a televízió híradójában - mindenesetre többször, mint a szabaddemokraták sajtóértekezletei. Tehát azt hiszem, hogy teljesen alaptalan. Aki televíziót néz Magyarországon, az tudja, hogy annak, amit itt Torgyán József képviselõtársunk mondott, semmi alapja nincsen. (Dr. Gyõriványi Sándor: Nem igaz!)

Végül egy harmadik megjegyzést szeretnék tenni: amikor megalakult a panaszbizottság, mi már akkor eltökéltük, hogy mint párt, nem fogunk a panaszbizottsághoz fordulni. Nem fogunk a panaszbizottsági beadványokkal sem politikai nyomást gyakorolni a független rádióra, televízióra, közszolgálati médiára. Ezek a panaszbizottsági beadványok - jól tudjuk, hiszen néhány beadványról sokat ír a sajtó - nem mást szolgálnak, mint a politikai nyomásgyakorlást. A politikai pártok szerintünk jobban teszik, ha tartózkodnak ettõl. Ez az egyetlen oka annak, hogy az SZDSZ valóban - egyébként panaszbizottságtól függetlenül sem szokta az SZDSZ - amióta megalakult és parlamenti pártként mûködik, nem szokott megjegyzéseket tenni a közszolgálati rádió, televízió mûsoraira, s a jövõben sem kíván erre az útra térni.

Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage