Schiffer János Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SCHIFFER JÁNOS (MSZP): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Úgy hiszem, pont arra az útra léptünk rá, amit a médiatörvény el akart kerülni; mégpedig a pártatlan tájékoztatás szabadságát próbálta megteremteni a médiatörvény, és azt mondta, ne a parlamentben dõljön el, hogy ki hányszor szólt hozzá, ne itt kelljen elszámolni egymásnak, hogy ki hány sajtótájékoztatón vett részt, és ott a média melyik része jelent meg, vagy melyik része nem jelent meg.

Sok minden összekeveredik itt, s ez azt mutatja, hogy a pártok, amelyek delegáltak különbözõ kuratóriumokba szakértõket, nem nagyon konzultáltak a dolgokról. De az is látszik, hogy nem igazán tanulmányozták a benyújtott anyagokat. Összekeveredik itt egy kicsit a panaszbizottság feladata, amelyet konkrét mûsorokkal kapcsolatos kifogásokra szándékoztak létrehozni - konkrét mûsorok kapcsán lehet panaszt tenni -, és összekeverik a közszolgálati szabályzat szerepét. Akik elolvasták a már benyújtott beszámolókat, láthatják, hogy a Duna TV-nél már elég elõrehaladott állapotban van a szabályzat elfogadása, a másik két nagy közszolgálati médiánál ez még hátrébb van. Ezek fogják lehetõvé tenni, hogy egy pártatlan testület, a kuratórium értékelje azt, hogy egy párt súlyának megfelelõen arányosan van képviselve vagy nem.

De én azt nagyon nagy csapdahelyzetnek tartanám, ha ezt itt a parlamentben próbálná bármelyik párt eldönteni. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage