Csapody Miklós Tartalom Elõzõ Következõ

DR. CSAPODY MIKLÓS (MDF): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyûlés! A Magyar Demokrata Fórum részérõl magam is elpanaszolhatnám azt, hogy például éppen az Országos Rádió és Televízió Tanácsban a Magyar Demokrata Fórumnak nincs képviselõje - elmondhatnám ezt, más egyebekkel együtt. Azonban bizonyos, hogy ma ez a napirendi pont az Országgyûlésben egyrészt az ORTT '96-os tevékenységére, másrészt pedig - és talán az sem véletlen, hogy nem egyszerûen egy bizottsági jelentés készült, hanem - egyenesen a kulturális bizottság országgyûlési határozati javaslatban kívánja bizonyos kötelezettségekre - hangsúlyozom: kötelezettségekre - a kormány, a parlament és az ORTT irányába a figyelmet felhívni.

Ezért tehát azt hiszem, valóban nem a mostani óra és plénum annak a helye, hogy egy-egy képviselõ vagy egy-egy párt tisztázza az egyes televíziómûsorokhoz vagy az egyes médiumokhoz való viszonyát, hiszen itt most éppen egy olyan összefoglaló jelentésnek a vitáját kellene nekünk lefolytatnunk, amely vitának a tanulságai többek között kihatnak a Torgyán képviselõ úr által és mások által is jelzettekre.

Azt hiszem, ha már a Freedom House jelentését többen említették, és magam is majd szeretném említeni, akkor az mintegy a vita bevezetõjeként - legalábbis a Magyar Demokrata Fórum részérõl - már rögzíthetõ: az, hogy ma a magyar sajtó félszabad, és utoljára 1994-ben volt teljesen szabad... (Dr. Lamperth Mónika: Óh!), az nem az ORTT tevékenységének köszönhetõ, hanem az ORTT mûködése ellenére van sajnos így. Köszönöm a figyelmet. (Taps a Fidesz, az MDF, a KDNP és az MDNP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage