Lányi Zsolt Tartalom Elõzõ Következõ

LÁNYI ZSOLT (FKGP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Hölgyeim és Uraim! Az elõbbi kétperces hozzászólásban a Kisgazdapártnak a szemére hányták, hogy mi ellenezzük a TV2 privatizációját, és az Alkotmánybírósághoz fordultunk.

Ez igaz, a következõ indokok miatt: mi azt mondjuk, hogy a közszolgálati televíziózás egy csatornán, tehát az MTV-csatornán keresztül nem megoldható, mert élvezhetetlen, nem nézhetõ. Feltétlenül két csatornára van szükség. És addig, amíg a második csatornát nem tudják úgy megvalósítani a tisztelt tévészakértõk és a -sugárzók, hogy országos terítésû legyen, hogy mindenféle beruházás nélkül nézhessék a nézõk, addig semmilyen körülmények között nem járulhatunk hozzá a TV2 privatizálásához. Természetesen abban az esetben, ha ezek a feltételek, amelyeket az elõbb felsoroltam, megvalósulnak, akkor megint más a helyzet, és akkor átértékelésre kerül a Kisgazdapárt részérõl ez a téma.

Azt is meg kell jegyeznem, hogy a jelenleg nem túl kevés elõfizetési díj, amelyet a lakosság fizet a televízió élvezetéért, két csatornára lett kialkotva, és nem vehetõ észre, ha a 2-es csatornát privatizálni akarjuk és fogjuk, és egy nem országos terítésû, másik tv- t állítunk be, akkor nincsen szó arról, hogy csökkentjük az elõfizetési díjat. Akkor, úgy érzem, hogy nem arányos a szolgáltatás a befizetett díjjal, mert ez két közszolgálati televízióhoz lett megállapítva. Ezért ellenzi a Független Kisgazdapárt az MTV2 privatizálását mindaddig, amíg a második közszolgálati televízió nincsen megnyugtatóan megoldva.

Köszönöm a figyelmet.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage