Bauer Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

BAUER TAMÁS (SZDSZ): Köszönöm szépen. Mindenekelõtt - amiben itt a kisgazdákat kivéve talán mindenki egyetért - a nézõ érdekében az elõfizetési díjért három tévémûsort nézhet majd minden magyar, a TV1- et és a két új kereskedelmi tévéadót, nem egy tévévezetésnek lesz kiszolgáltatva, mint jelenleg, hanem háromnak - és ezzel minden magyar tévénézõ jól fog járni, szeretném Lányi Zsoltot megnyugtatni.

Amirõl pedig Deutsch Tamással vitázunk: azért az egy nagyon más helyzet, hogy van valóban a Pénzügyminisztériumban meg a kormánypártok pénzügyesei között van egy aggodalom, hogy túl sok pénz megy el a közszolgálati tévére. Igen, van egy ilyen aggodalom, és ezért próbálnak takarékoskodni, minden politikai szándék nélkül, mert ezeknek a pénzügyes képviselõknek meg minisztériumi tisztviselõknek semmi közük nincs ahhoz, hogy tesz-e olykor egy rossz kijelentést egy szocialista politikus egyszer három évben.

És egy egészen más helyzet az, hogy van egy Magyar Demokrata Fórum, amelyik utcai tüntetésekig menõ hadjáratot folytat a televízió vezetése ellen - mert akkor Csurka István még MDF-alelnök -, hogy zároltatja a televízió költségvetését itt a parlamentben, 1 milliárd forintot a televízió költségvetésébõl, politikai okokból, és ezt a Magyar Demokrata Fórum vezette kormánytöbbség meg is szavazza neki. (Dr. Medgyasszay László: Helyes!) És csak két évvel késõbb ismeri el az Alkotmánybíróság, hogy ez alkotmányellenes. És beolvasztják a tévéköltségvetést a Miniszterelnöki Hivatal költségvetésébe, amirõl csak a kormány bukása után mondja ki az Alkotmánybíróság, hogy ez alkotmányellenes.

Ez valóban a politikai nyomásnak és a finanszírozásnak egy közvetlen összekapcsolása. Ez is része annak az antalli örökségnek, amit annyira szeret a Fiatal Demokraták Szövetségébõl lett Fidesz-MPP. Erre azért engedje meg, hogy emlékeztessem. Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage