Trombitás Zoltán Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TROMBITÁS ZOLTÁN (Fidesz): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Ha már itt történelmi távlatokban vagyunk, akkor hadd emlékeztessem arra Bauer Tamást, hogy az elõzõ parlamenti ciklusban alkotmánysértõ módon a Magyar Köztársaság elnöke, a Szabad Demokraták Szövetségének volt tagja, nem írta alá a tévéelnök és a rádióelnök felmentését, ami alkotmánysértõ volt. Ezzel szemben a magyar miniszterelnök, aki az MDF soraiból került ki, noha meglettek volna hozzá az eszközei, és ugyan pártjából többen követelték annak megtételét, hogy távolítsa el õket, nem tette meg ezt a lépést. Tehát alkotmányvédõ magatartást az MDF-es miniszterelnök, alkotmánysértõ magatartást az SZDSZ-es köztársasági elnök tanúsított.

Az, hogy Petõ Iván mikor, kinek és mit nyilatkozott, arról mi nem tehetünk, és nem tudunk tenni, és ez közjogilag nem jelent semmit. Viszont az a köztársasági elnök, aki alkotmánysértõ módon megtagadta a Magyar Köztársaság elsõ szabadon választott miniszterelnökének kinevezési, illetve felmentési kérelmét, az a köztársasági elnök azonnal, miközben tudta, hogy hatpárti tárgyalások folynak a médiavezetõk kinevezésérõl, az a köztársasági elnök, aki a Szabad Demokraták Szövetségébõl jött, azonnal aláírta ezeket a kinevezéseket.

Tehát ha itt arról van szó, hogy ki és milyen hibát követett el, akkor a Szabad Demokraták Szövetsége éppen elég hibát követett el ezen módon, és hogy ezzel kapcsolatban Petõ Iván mit mond, az közjogilag az égvilágon semmit nem jelent. Az jelent, amit a köztársasági elnökük tesz, márpedig az alkotmánysértõ volt. (Taps a Fidesz, az MDF, a KDNP és az MDNP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage