Hegyi Gyula Tartalom Elõzõ Következõ

HEGYI GYULA (MSZP): Köszönöm szépen, elnök asszony. Abban a kellemes helyzetben vagyok, hogy az SZDSZ és a Fidesz tisztelt képviselõinek a hozzászólását egyaránt korrigálhatom, vagy legalábbis korrigálni szeretném.

Trombitás Zoltán képviselõtársamnak azt mondanám, hogy történelmi méretben, úgy érzem, Göncz Árpád köztársasági elnök és az akkori MDF vitájában a magyar nép egyszer már állást foglalt - és ezt a vitát a magam részérõl nem nyitnám meg újból. Sõt, úgy tudom, hogy az MDF sem nagyon készül a '90 és '94 közötti médiapolitikáját rehabilitálni; nem ennek a szellemében szervezkedik, hanem más gondolatok jegyében - nyilván így tartja helyesnek.

Bauer Tamás képviselõtársamat annyiban azért kiegészíteném, hogy legjobb emlékezetem szerint Horn Gyula nem Göncz Árpádnak terjesztette be - mindenfajta konzultáció, egyeztetés nélkül - a médiaelnökök listáját, hanem a Ház elnökének javasolta, hogy hívják be parlamenti meghallgatásra az általa kijelölt személyeket. Ezen lehet vitatkozni, hogy ez helyes volt, vagy nem volt helyes, de valójában így történt. Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage