Elnök Tartalom Következõ
                     Az Országgyûlés tavaszi ülésszakának
                                 27. ülésnapja
                           1997. május 6-án, kedden
                     (08.31 óra - Elnök: dr. Füzessy Tibor
                Jegyzõk: Boros László és dr. Trombitás Zoltán)

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Köszöntöm jelen lévõ képviselõtársaimat és mindazokat, akik figyelemmel kísérik munkánkat. Az Országgyûlés tavaszi ülésszakának 27. ülésnapját megnyitom. Bejelentem, hogy az ülés vezetésében Boros László és Trombitás Zoltán jegyzõ urak lesznek segítségemre.

Tisztelt Országgyûlés! Felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy ma délután 16 óra 30 perckor az Állami Számvevõszék elnökének titkos szavazással történõ megválasztására kerül sor. Ehhez az országgyûlési képviselõk kétharmadának szavazatára van szükség, ezért kérem a frakcióvezetõket, hogy a minõsített többséghez szükséges jelenlétet biztosítsák.

Bejelentem, hogy az épített környezet alakításáról és védelmérõl szóló T/2599. számú törvényjavaslat zárószavazására a mai napon nem kerül sor, mivel az alkotmányügyi bizottság további egyeztetéseket tart szükségesnek.

Tájékoztatom továbbá képviselõtársaimat, hogy tegnapi ülésnapunkon idõ hiányában a Magyar Országos Vadász Kamaráról szóló T/4171. számon képviselõi önálló indítvány általános vitájára nem kerül sor. Az általános vita ezért ma, a határozathozatalokat követõen nyílik meg és a napirendi ajánlás szerint a lezárásig tart.

Tisztelt Országgyûlés! A mai napon napirend elõtti felszólalásra jelentkezett Gyimóthy Géza frakcióvezetõ-helyettes úr, Független Kisgazdapárt "Egyes alkotmánysértõ privatizációkról" címmel. Megadom a szót.

Tartalom Következõ

Eleje Homepage